Listelere Takılmadan Diyet Yapmanın Çözümü

Listelere Takılmadan Diyet Yapmanın Çözümü

Eğer fit bir vücudunuz olsun istiyorsanız bunun için belli kurallar belirleyip liste çıkarmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken düzenli ve dengeli beslenmektir. Yemek yerken çabucak yiyip kalkmak sağlıklı bir durum değildir. Besinleri iyi çiğnemediğiniz için hazmı zorlaştıracaktır. Bu da sizde şişkinlik yaratacak ve kilo almanıza neden olacaktır. B unun için yemek sürenizi en az 15-20 dakika olarak belirlemeli ve besinleri güzel çiğnemelisiniz. Böylece sindirim kolay olacak ve kilo almayacaksınız. Günde mutlaka en az 2 litre su içmelisiniz. İçtiğiniz su sizi sık sık idrara çıkaracağı için kilo alımınızı da engelleyecektir. Ayrıca her öğünden önce mutlaka su içmelisiniz. Bu, daha az yemek yemenizi sağlayacaktır. Sebze ağırlıklı beslenmeye özen göstermeye çalışın. Böylece hazım daha kolay olacak ve bağırsaklar daha iyi çalışacak bu da otomatik olarak kilo akmanızı engelleyecek. Tatlıya hiçbirimiz karşı koyamıyoruz. Ama eğer kilo almak istemiyorsanız bu duruma bir dur demeli ve haftada en fazla 2 defa tatlı tüketmelisiniz.

Kilo Almadan Önce Önlem Alın

Diyet gibi sizi zorlayacak durumlarla uğraşmaktan ziyade öncesinde önlem almanız çok daha mantıklı olacaktır. Sağlıklı beslenerek ve spor yaparak kilonuzu kontrol edebilirsiniz. Eğer biraz fazlanız olduğunu düşünüyorsanız ilk olarak ekmek yemeyi kesmeniz gerekmektedir. Hamur işleri ciddi anlamda kilo aldırmaktadır. Bu nedenle sebze ağırlıklı beslenmeniz yapacağınız en iyi değişiklik olacaktır. Yaptığınız sağlıklı beslenmeyi spor ile dengelemelisiniz. Eğer yaz aylarında iseniz mutlaka günde en az iki saat yürüyüş yapmalısınız. Kış aylarında yürüyüş zor geliyor ise hemen bir spor salonuna yazılmalısınız. Hocalar ile birlikte yapacağınız sporlar hem zayıflamanıza yardımcı olacak hem de vücudunuzun şekle girmesini sağlayacaktır. Böylece kendinizi çok daha dinamik hissedeceksiniz.

Kendi Yöntemleriniz İle Zayıflayın

Et yemeklerini yağsız bir şekilde pişirmelisiniz. Veya kızartma gibi yağlı yiyeceklerden kesinlikle uzak durmalısınız. Kızartarak değil besinleri haşlayarak yemeye çalışmalısınız. Tahıl ürünlerine süt ve süt ürünlerine ağırlık vermelisiniz. Öğün sayısını arttırmalı sık sık ve az az yemelisiniz. Bu şekilde açlık hissetmeyecek ve çok fazla yemeyeceksiniz. Sebze ve meyve konusunda kendinize sınır koymanıza gerek yoktur. Çünkü bu besinler size kilo aldırmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir